keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Löytöjä Mangosta


Lauantaina kävin vähän kiertelemässä alennusmyyntejä Itiksessä. Meinasin ostaa vähän kaikenlaista, mutta onneks tuli mietittyä pari kertaa, että mikä tulee oikeesti tarpeeseen ja mitkä jutut jäis vaan kaapin perälle. Parit löydöt tein Mangon alennusmyynneiltä. Tuota mustaa nahkaista kassia olin katsellut jo syksystä lähtien, joten oli oikein kiva löytää kyseinen yksilö alennetulla hintalapulla. Aikaisemmin samalla viikolla olin valittanut Elmolle, kuinka multa puuttuu mustat, matalat kengät... no tulihan nekin sitten viimein vastaan. Edestä nuo on mokkaa, mutta takaa tekonahkaa. Olisin voinut maksaa ihan mielelläni vähän enemmänkin, jos myös takaosa olisi ollut nahkaa. Uskon, että molemmat löydöt tulee käyttöön moneen kertaan. Oon niin tyytyväinen, etten ostanut mitään turhia rättejä.

lauantai 27. joulukuuta 2014

Jouluaaton tunnelmia


Jouluaatto meni oikein mukavasti äitin luona. Tunnelma oli rento ja rauhallinen. Syötiin ... syötiin vähän lisää, availtiin lahjoja, kuunneltiin joulumusiikkia ja rupateltiin niitä näitä. Lähdettiin Elmon ja Ulpun kanssa kotia kohti varmaankin vasta yhden aikoihin yöllä. Mä olin jo ihan uupunut kotiin päästessä ja nukuin ihanan sikeästi monen monta tuntia.

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

torstai 18. joulukuuta 2014

Snowflakes


Takki - Zara // Huivi - Cubus // Housut - H&M // Laukku - Michael Kors // Kengät - Vagabond

Vihdoin sitä lunta! Toivottavasti tuo säilyis joulun yli. Kävin tänään töiden jälkeen siskon kanssa vähän kaupoilla ja matkalla meille napattiin muutamat kuvat. Näissä kuvissa laatu ei oo kauheesti mun mieleen, mutta fiilis, valot ja lumi on niin kivat, että halusin kuitenkin jakaa pari otosta teidänkin kanssa.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Camel hat part 2


Hattu, housut - H&M // takki - Vero Moda // neule - Bik Bok // 
kengät- Vagabond // laukku - Calvin Klein //

Treffasin tänää Millaa. Vaihdettiin kuulumiset Kaffilassa latte-kupillisten äärellä. Se kahvila on kyllä kiistatta yksi Tampereen viihtyisimmistä mestoista. Kahvittelun jälkeen käytiin nappaamassa asukuvat. Oli kiva kuvailla kaikessa rauhassa ajan kanssa ja kokeilla erilaisia kuvakulmia. Itse oon tosi tyytyväinen näihin kuviin, sekä päivän asuun.

lauantai 13. joulukuuta 2014

Camel hat



Ei olla saatu Tampereelle edes kunnolla vielä lunta ja mulla on jo ihan mahdoton ikävä kesää. Kaipaan sitä rentoutta, lämpöö, valoa, rusketusta ja spontaaniutta. Vanhojen kuvien selailu ei juurikaan helpota asiaa, mutta löysin pari otosta, joita en muistaakseni oo julkaissut täällä vielä. Jotenkin sitä on aina niin kovin kriittinen, kun alkaa selaamaan kuvia heti kuvauksen jälkeen. Oon monesti huomannut, että parin viikon jälkeen onnistuneita kuvia tuntuu olevan yhtäkkiä paljon enemmän.

Tuo hattu ei ole tainnut olla kertaakan mun päässä noiden loppukesän kuvien jälkeen. Miksi ihmeessä? Taidan tehdä asiaan muutoksen lähiaikoina :)

tiistai 9. joulukuuta 2014

Luulin, että olin tarpeeksi varautunut

Mä oon tehnyt teinistä asti aina töitä, enemmän tai vähemmän. Mulla on ollut vakkarityö lähes neljä vuotta ja on edelleen. Oon säästänyt rahaa niin kauan kuin muistan. Hetki sitten mulla oli tileillä yhteensä n. 4000 euroa. Se on vähemmän kuin vuosiin, mutta luulin, että sillä pärjää hyvin. 



Kyllähän se normaaliolosuhteissa riittäisikin vaikka mihin. Mutta viimeisen viikon aikana meinasin joutua käyttämään lähes kaikki mun varani. Tulin töistä kotiin ja huomasin, ettei Ulpulla (meidän koiralla) ollut kaikki hyvin. Se halusi olla kokoajan lähellä, tärisi, läähätti, oksensi, jännitti vatsaansa, ei halunnut mennä makaamaan ja viimeisenä huomasin, että koiran takajalat pettivät välillä. Siitä sitten päivystykseen eläinlääkäriin, jossa otettiin kokeita ja röntgenkuvat, joissa selvisi, että Ulpulla saattaisi olla välilevyn pullistuma, joka saattaa aiheuttaa halvauksen. Käyntiin meni noin 700 euroa. Saman vuorokauden aikana jouduimme uudelleen eläinlääkäriin hakemaan pahoinvoinnin estolääkityksen  (noin 100 euroa), sillä Ulpulla ei pysynyt mikään sisällä. Parin päivän päästä meille oli varattu aika neurologille, joka ottaisi magneettikuvat (1000-1200 euroa) ja kertoisi tarvitseeko koiramme leikkauksen (2000-3000 euroa). Tässä kohtaa alkoi ahdistus ja silmät täyttyivät kyynelistä, kun tajusin, minkä verran rahaa saattaisi mennä, että kohta mulla ei välttämättä olisi säästötilillä minkäänlaista turvaa enää. Entä jos leikkauksen jälkeen tulisi vielä jotain muita tarvittavia toimenpiteitä, mistä ne maksettasiin… tai vuokra kaiken tuon jälkeen? Kuinka nopeasti voi ihmisen talous alkaa heittää persnettoa?

Neurologilla kaikki meni kuitenkin hyvin ja päätettiin katsoa Ulpun paranemista viikonlopun yli. Koiran tila ei mennyt huonompaan, päin vastoin. Lääkityksen ja levon kanssa Ulpu muuttui taas iloiseksi ja tassutkaan eivät petä enää. Sovimme, että magneettikuvia ei tarvitse ottaa ja lepoa jatketaan 3 viikkoa. Seuraava lasku on toivottavasti kontrollikäynniltä (varmaankin 70-150 euroa) ja säästymme leikkaukselta.


Ulpu on meidän miniperheen vauva. Rakastan meidän pikkuista loputtomasti ja joululta en toivo mitään muuta, kuin terveyttä rakkaallemme. Jos leikkaus tarvitaan, maksan sen vaikka siinä menevät säästöt. Tämä avasi silmiä sen verran, että mun ei edes tee mieli lähteä kaupungille lähellekään vaatekauppoja. En halua syödä ravintolassa tai käyttää rahaa muutenkaan sellaiseen, jonka sijaan voisin säästää pahan päivän varalle. Jotkut pahat päivät voivat olla todella kalliita.





Joku varmasti jäi pohtimaan, eikö mulla ole vakuutusta meidän koiralle. On mulla. Mutta sen enimmäiskorvausmäärä vuodessa on n. 1600 euroa ja tänävuonna ollaan jouduttu jo käymään pari kertaa eläinlääkärissä ja osa tuosta summasta on siis käytetty. Onneksi on vakuutus. Silti on hyvä varautua maksamaan suuria summia lemmikin hoidosta. Yleensä ne joutuu vielä maksamaan yhdellä kertaa heti paikanpäällä.

Jos joku siellä ruudun toisella puolella suunnittelee lemmikin hankintaa suosittelen lämpimästi vakuutusta, omia säästöjä, sekä luottokorttia.